nieuws

HBG ontwikkelt met Enschede 40 hectare

bouwbreed

De gemeente Enschede en HBG Vastgoed gaan het plangebied Zuiderval samen ontwikkelen. Het gebied is 40 hectare groot en ligt aan weerszijden van de verbindingsweg Zuiderval, tussen de nieuwe afslag van Rijksweg A35 en de Enschedese binnenstad.

Verspreid over zes verschillende deelgebieden is er ruimte voor 100.000 vierkante meter kantoorruimte, ruim 15.000 vierkante meter commerciële en bedrijfsruimte, 40.000 vierkante meter mobiliteitsgerelateerde functies, 155 woningen en zestig vrije kavels bestemd voor woningbouw.

Centraal in de publiek- private samenwerking is de oprichting van een grondexploitatiemaatschappij (GEM).

“Beide partijen werken vanuit hun eigen doelstelling. De gemeente gebruikt de samenwerking vooral om een complex langjarig project te realiseren en het financiële risico te delen”, aldus de gemeente Enschede.

Reageer op dit artikel