nieuws

Gemeente helpt tegenstanders verbouwing kerk

bouwbreed Premium

Op last van de gemeente Leusden is de verbouwing van de kerk van de St. Jozefparochie in Achterveld stilgelegd. Onbedoeld steunt de gemeente daarmee de acties van een groep parochianen die tegen de verbouwing is. Het bestuur negeerde de protesten en startte maandag de verbouwing.

Maar woensdag moest het bestuur de activiteiten op last van de gemeente weer staken. In een dinsdag verstuurde brief stelt de gemeente dat eerder gemaakte afspraken over het verbouwen zonder vergunning niet langer geldig zijn, omdat de rijksoverheid de kerk op de rijksmonumentenlijst heeft gezet. Het kerkbestuur zal nu eerst een bouwvergunning moeten aanvragen waardoor de tegenstanders van de bouw alsnog de mogelijkheid hebben officieel bezwaar te aan te tekenen. Het kerkbestuur verwacht, afgezien van wat vertraging, echter verder geen problemen.

Reageer op dit artikel