nieuws

Extra miljoenen voor wegen Zuid-Holland

bouwbreed

De provincie Zuid-Holland investeert in de periode 2002-2006 125 miljoen gulden extra in openbaar vervoer en infrastructuur. Het geld is onder meer bestemd voor de Rijn-Gouwelijn, de lightrailverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Leiden, waar binnenkort proefritten plaatsvinden met speciaal materieel. Dit blijkt uit voorstellen van het college van Gedeputeerde Staten van Zuid Holland. Op 12 september vergaderen de provinciale Staten hierover.

Van het geld gaat 65 miljoen naar openbaar vervoer. Behalve in de Rijn-Gouwelijn investeert de provincie ook in busbanen bij de spoortunnel onder de N207 bij Alphen aan den Rijn, op de N217 bij Oud Beijerland en bij Zijderveld. Het geld dat is bestemd voor wegen gaat onder meer naar de N470 tussen Rotterdam, Delft en Zoetermeer, de N209 ofwel Hoefweg tussen Zoetermeer en Bleiswijk, de N219 bij Zevenhuizen, een doelgroepenstrook op de N213 bij Naaldwijk en de N440 of wel Landscheidingsweg, die deel uitmaakt van de Noordelijke Randweg.

Reageer op dit artikel