nieuws

Curator vermoedt opzet bij faillissement

bouwbreed

Curator mr. J.W.H. Alderse Baas vermoedt dat er opzet in het spel is bij het faillissement van Bouwcombinatie Noord. Het bouwbedrijf, dat ook werkte onder de naam OVR Bouw, ging vorige week failliet met een schuld van tussen de twee en drie miljoen gulden. De negentien medewerkers zijn ontslagen.

Net voor het faillissement is nog een aantal zaken betaald die niet meer betaald konden worden, zonder de schuldeisers te benadelen, ontdekte de curator bij een eerste onderzoek van de boekhouding. ”Dat geeft ons het sterke vermoeden van opzet en bij verder onderzoek van de boeken lijkt dat vermoeden zich verder uit te kristalliseren.”

Hij vermoedt dat de directeur en de boekhouder verantwoordelijk zijn voor de malversaties. Ook onderzoekt hij of er in de laatste weken voorafgaand aan het faillissement werk, orders, auto’s en personeel zijn doorgesluisd naar bouwbedrijf Nieuwenhuis in Kampen. ”Ook dat geeft je een vreemd gevoel, vooral als je de feiten gaat combineren”, aldus Alderse Baas. Directeur E. van der Helm van Nieuwenhuis weet van niks. ”Van het hele bedrijf heb ik pas sinds kort gehoord en als je de cijfers bekijkt, ben je behoorlijk gestuiterd.”

Reageer op dit artikel