nieuws

Concentratiegolf onder Britse ontwikkelaars

bouwbreed

De concentratie onder Britse woningontwikkelaars gaat door nu Wimpey Homes een vriendschappelijk overnamebod heeft uitgebracht op McAlpine. Wimpey is bereid 1,6 miljard gulden neer te tellen voor de woningtak van McAlpine – dat ook sterk is in bouwdienstverlening.

Als de overname doorgaat, neemt Wimpey de eerste plaats in de woningsector weer over van Persimmon, dat eerder door een overname van Beazer naar de toppositie kon doorstoten. McAlpine is interessant voor Wimpey omdat het beschikt over een grote ‘landbank’, een voorraad stukken land waarop in een later stadium huizen gebouwd kunnen worden.

Bovendien is McAlpine sterk in de omgeving van Londen, waar Wimpey niet zo erg aanwezig is. Ook beweegt McAlpine zich meer in het bovenste segment van de markt, terwijl Wimpey in de middenmoot zit.

Door de overname zou Wimpey dan ook in een hoger prijssegment komen, iets wat beleggers van al deze aan de beurs van Londen genoteerde bedrijven over het algemeen op prijs stellen.

Onder Britse woningontwikkelaars doet zich al maanden een concentratiegolf voor. Behalve de combinatie Persimmon/Beazer nam Taylor Woodrow ongeveer tegelijkertijd branchegenoot Byrant over. Dat Byrant probeerde eerder McAlpine over te nemen maar dat bod werd afgewezen.

Reageer op dit artikel