nieuws

Bedrijf ingepakt uit protest tegen sluiting

bouwbreed

Werknemers van de Almelose vestiging van Rossmark, maker van waterbehandelingsinstallaties, hebben uit protest tegen een dreigende sluiting hun bedrijfsgebouw in blauw plastic verpakt. “Het staat symbool voor de wijze waarop moederconcern Vivendi de 57 werknemers in de kou laat staan, omdat het niet wil meewerken aan een doorstart”, zei bestuurder W. Nattekaas van CNV Bedrijvenbond vrijdag.

Volgens de vakbondsbestuurder heeft de directie ‘zeker levensvatbare’ plannen om het bedrijf over te nemen. “Alles is geregeld. De banken hebben het ondernemingsplan goedgekeurd, maar gisteren werd plotseling bekend dat Vivendi een garantie voor werkopdrachten niet wil nakomen”, aldus Nattekaas.

Eind vorig jaar werd bekend dat het Franse Vivendi een omvangrijke reorganisatie wilde doorvoeren bij zijn Nederlandse dochter Rossmark. De drie vestigingen, in Oldenzaal, Zoetermeer en Almelo, met in totaal zo’n 180 werknemers zouden worden gesloten, terwijl in Ede een nieuwe kleinere vestiging zou komen. Over deze operatie hebben bonden en directie al in mei een sociaal plan afgesproken.

Reageer op dit artikel