nieuws

Aanbesteding brug fietsers mislukt

bouwbreed

De gemeente Nijmegen beschouwt de Europese aanbesteding van afgelopen juni voor de bouw van de fietsverbinding tussen de Vinex-locatie Waalsprong en het centrum als mislukt. Ook de laagste bieder in de aanbesteding zat met zijn inschrijfprijs nog 60 procent boven de begroting. Voornaamste onderdeel uit het plan ‘Langzaam Verkeer Verbinding’ is een fietsbrug over de Waal.

De gemeente is nu buiten de aanbesteding om op zoek naar een aannemer die de klus wel voor het gewenste bedrag wil klaren. Omdat de fietsbrug langs de spoorbrug over de Waal komt te liggen, heeft de gemeente de plannen in samenwerking met Railinfrabeheer opgesteld. Railinfrabeheer vindt de opgestelde begroting reëel, aldus Nijmegen.

De gemeente trekt 27 miljoen gulden uit voor de bouw van de brug en hoopt nog steeds voor dit bedrag te slagen. In totaal moet het plan 40 miljoen gulden kosten.

Nijmegen heeft Railinfrabeheer gevraagd de zoektocht naar de aannemer uit te voeren. Ook moet de beheerder van het spoor uitzoeken of het plan niet in een afgeslankte vorm uitgevoerd kan worden. De uitkomsten van dit onderzoek worden in september verwacht.

Reageer op dit artikel