nieuws

Zwolle zoekt sponsors voor restauratie van Peperbus

bouwbreed Premium

Het Zwolse college van burgemeester en wethouders gaat sponsors zoeken die met hun naam op de veiligheidssteigers om de Peperbus willen zetten.

De gemeente besloot tot plaatsing van steigers met netten rondom de laat vijftiende-eeuwse toren van de Onze Lieve Vrouwe-basiliek. Het gevaar dat los zittende stenen naar beneden komen, is groot. Daadwerkelijke restauratie van de kerk, die tussen de vier- en zeven miljoen wordt geraamd, kan pas over twee jaar van start gaan, omdat moet worden gewacht op subsidie. Om intussen de huur van de steigers (zesduizend gulden per week) niet helemaal alleen op te hoeven hoesten, hopen b&w op sponsors. “Er wordt gedacht aan bouwbedrijven, projectontwikkelaars en makelaars, maar in principe komt heel ondernemend Zwolle in aanmerking”, legt communicatie-adviseur Anton Cramer uit. Wethouder John Berends is er stellig in dat het goed komt met de sponsoring. Hij zal er via zijn contacten met ondernemers de aandacht op vestigen.

Eerdere subsidieverzoeken van de gemeente Zwolle aan het rijk hadden geen succes. Er moest eerst worden aangetoond dat restauratie echt nodig is. Restauratieadviesbureau De Vaal uit Hoevelaken onderzocht de toren en sloeg alarm toen de situatie gevaarlijker bleek dan verwacht. Het gemeentebestuur plaatste daarop al hekken om de toren en verplaatste de ingang naar de noordzijde.

Reageer op dit artikel