nieuws

Wethouder claimt meer voor bereikbaarheid Schiphol

bouwbreed

Minister Netelenbos moet meer geld reserveren voor de bereikbaarheid van Schiphol. Dat schrijft de Amsterdamse wethouder Stadig in een brief aan de bewindsvrouw.

De regio heeft een aantal projecten omschreven die volgens Stadig, tevens voorzitter van het Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad, van groot belang zijn voor de bereikbaarheid van de luchthaven. Het gaat onder meer om de N201, de Zuidtangent Oost en West, de Corridor Amsterdam Schiphol Haarlemmermeer en de Zaanlijn. Voor slechts enkele projecten is concrete financiering geregeld. Voor andere projecten is echter slechts de intentieverklaring getekend om later gezamenlijk tot een financiële inspanning te komen.

De regio voelt er niets voor op te draaien voor het leeuwendeel van de kosten. In zijn brief benadrukt Stadig dat Schiphol een bovenregionaal karakter heeft. Hij verlangt van Netelenbos dat er uiterlijk op 1 januari 2003 duidelijkheid wordt gegeven over de financiering van alle projecten.

Reageer op dit artikel