nieuws

Tubbergse mag huis vrij verkopen

bouwbreed Premium

Een huiseigenaar uit Tubbergen mag van het gerechtshof in Arnhem haar woning verkopen aan de hoogste bieder, ook als deze van buiten Tubbergen komt. De gemeente had dit verboden en eiste dat de vrouw haar woning alleen zou verkopen aan iemand die economisch gebonden is aan Tubbergen. Pas dan zou ze een haar al toegewezen bouwkavel kunnen kopen. Ze spande een rechtszaak aan tegen de gemeente. Zij werd door de rechtbank in Almelo in het gelijk gesteld. Het gerechtshof in Arnhem bevestigde dat vonnis.

Door voornoemde beperking op te leggen, houdt de gemeente zich volgens het hof bezig met de verdeling van bestaande woonruimte. Hiermee doorkruist de gemeente op onaanvaardbare wijze de huisvestingswet, aldus het hof.

Reageer op dit artikel