nieuws

Steden hikken flink aan tegen spreiding vakanties Randstad

bouwbreed

De vereniging Deltametropool, belangenclub van de grote steden in het westen des lands, bepleit aanpassing van de verplichte schoolvakanties. De huidige indeling leidt volgens de organisatie tot grote inëfficiëntie in het economisch, sociaal en bestuurlijk verkeer van mensen, bedrijven en instellingen in de Randstad.

Deltametropool zit het dwars dat het economisch hart van Nederland gedurende vijf weken per jaar verdeeld is in twee gebieden. Noord-Holland en Flevoland vallen – samen met Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel – in de regio Noord. Utrecht, Zuid-Holland en een groot deel van de Gelderse gemeenten behoren tot Midden-Nederland.

“Gezien de grote mate van interactie is de huidige indeling bijzonder onhandig. Bijeenkomsten kunnen niet doorgaan vanwege de afwezigheid van sleutelpersonen en mensen zijn onbereikbaar”, moppert Deltametropool.

Omdat het kabinet in de Vijfde nota Ruimtelijke Ordening streeft naar de vorming van de Deltametropool in het westen, dient zo snel mogelijk een hervorming van de vakantiespreiding aan de orde te komen.

Reageer op dit artikel