nieuws

Projectontwikkelaar geeft kopers appartement inschrijfgeld terug

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Development Coördination uit Deventer geeft ongeduldig geworden kopers van toekomstige appartementen in het Deventer Pothoofdcomplex hun 2.500 gulden inschrijfgeld terug.

Het complex met 160 appartementen dat moet verrijzen tussen de historische binnenstad en de IJssel, loopt een jaar vertraging op doordat het ontwerp van de Franse architect Christian de Portzamparc niet met de woonwensen van de kandidaat-kopers voor wat betreft de indeling, viel te rijmen.

“In goed overleg zijn we gestopt met De Portzamparc, omdat er een duidelijk verschil in wooncultuur tussen de Fransen en Nederlanders in zijn ontwerp naar voren kwam”, legt A. Raaymakers van de projectontwikkelaar uit.

Twee gangen

“Portzamparc maakte een ontwerp met twee gangen in een appartement, terwijl de Nederlander die ruimte liever aan een extra kamer besteed ziet”.

De Belg Jo Crepain heeft nu verder geborduurd op het stedenbouwkundig plan van de Fransman, dat wel gehandhaafd blijft. “En hij is wel goed in staat om de wensen van de kopers te vertalen in zijn ontwerp.”

“De plek waar het om gaat is heel krachtig voor de stad. Als je daar gaat bouwen, rust er een verantwoordelijkheid op je schouders en moet je er wel in geloven”, vertelt Raaymakers. “We hebben te maken met de oudere en heel kritische consument, en moeten dus echt iets moois neerzetten.”

Om die reden neemt de projectontwikkelaar ook zonder gewetensbezwaren de tijd. “Als we in het najaar starten met de bouw hebben we een jaar vertraging en ben ik erg tevreden.”

Wachtlijst

Als een koper intussen wat anders heeft gevonden heb ik daar vrede mee. Er staan 130 potentiële kopers op de lijst voor een voorkeursrecht. Als er een zijn geld terug wil, is er nog een wachtlijst van 250 gegadigden die het gat graag opvullen.”

Reageer op dit artikel