nieuws

Ontslag dreigt voor dakdekkers Nijdak

bouwbreed Premium

Bij dakdekkersbedrijf Nijdak uit Zeewolde dreigt collectief ontslag voor de twaalf werknemers. De directie wil het bedrijf sluiten vanwege de slechte resultaten over het eerste half jaar.

Bij het personeel en de hout- en bouwbond CNV bestaan grote twijfels over de noodzaak van bedrijfssluiting. Om te beoordelen of er nog toekomst is voor Nijdak, willen zij inzicht in de financiële situatie van de onderneming. Tot nu toe hebben ze die nog niet gekregen.

“De werknemers hebben het vermoeden dat de leiding de afgelopen jaren onvoldoende heeft gedaan aan acquisitie-pleging”, zegt G. Fiks van de CNV-bond. “De indruk bestaat dat er weinig wordt gedaan om sluiting te voorkomen.”

Het verlies dat de directie zegt te hebben geleden, ligt volgens de vakbondsman rond de 70.000 gulden. “Maar dat is over een half jaar. Misschien dat over het gehele jaar wel winst wordt gemaakt.”

Fiks houdt hoop op een doorstart. Het vermoeden dat het bedrijf nog levensvatbaar is, wordt volgens hem versterkt doordat enkele werknemers inmiddels te horen hebben gekregen van de bedrijfsleiding toch te mogen blijven. “Dat maakt de situatie allemaal heel onduidelijk.” Nijdak was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel