nieuws

Onderzoek TNO naar brandvertraging gevel

bouwbreed Premium

In samenwerking met Flame Guard en andere Europese bedrijven is TNO Bouw een tweejarig onderzoek gestart naar de brandwerendheid en conservering van hout in de gevel.

Normaal gesproken wordt hout eerst tegen schimmels geïmpregneerd, waarna een behandeling ten behoeve van de brandwerendheid plaatsheeft. Producent van brandvertragende middelen Flame Guard heeft weliswaar al een product op de markt gebracht dat beide eigenschappen in éeacuten product verenigt, maar eenmaal toegepast is een afwerking nog noodzakelijk. Het onderzoek is er op gericht een transparant product te ontwikkelen dat geen afwerking meer behoeft en eventueel ook gemakkelijk verlijmbaar is.

Volgens F. Vogelzangs, directeur van Flame Guard, zijn de eerste testen met succes afgerond. Hij verwacht de eindresultaten van het onderzoek in oktober 2002 te presenteren. De totale onderzoekskosten bedragen 1,3 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel