nieuws

Neprom ondertekent akkoord niet

bouwbreed

Het Nationaal Akkoord Wonen biedt geen oplossing voor de werkelijke vraagstukken op de woningmarkt en in de stedelijke herstructurering. Dat stelt de organisatie van projectontwikkelaars Neprom in een reactie op het akkoord dat onder andere staatssecretaris Remkes van volkshuisvesting en Aedes (de woningcorporaties) vanmiddag tekenen.

Ondanks het uitdrukkelijke verzoek van Remkes heeft de Neprom besloten geen krabbel te zetten onder het document. De projectontwikkelaars zijn het op zich wel eens met het feit dat in het Nationaal Akkoord de wensen en behoeften van de burgers centraal worden gesteld. Zij vinden echter dat de huurwoningenmarkt te zeer centraal staat en dat te eenzijdig wordt ingezoomd op de rol van gemeenten en corporaties.

Het akkoord biedt daarentegen volgens de Neprom geen antwoord op de teruglopende nieuwbouwproductie. Ook regelt het geen grotere betrokkenheid van ontwikkelaars bij de stedelijke herstructurering. Dat steekt de Neprom, omdat de ontwikkelaars veel marktkennis bezitten waarover volgens hen de corporaties niet beschikken.

Reageer op dit artikel