nieuws

Kabelfabrikant Draka rekent op 20 procent meer winst

bouwbreed

Kabelfabrikant Draka verwacht over 2001 meer winst te maken dan aanvankelijk was geprognostiseerd. Op basis van de eerste vijf maanden van dit jaar voorziet het concern een winststijging van 20 procent. Eerder werd uitgegaan van 10 procent.

De verbetering van de resultaten is volgens Draka hoofdzakelijk het gevolg van de goed gevulde orderportefeuille van klantspecifieke kabel en de gunstige resultaten in de Chinese glasvezel en glasvezeljointventure. Draka nam vorig jaar een belang van 50 procent in China’s grootste kabelbedrijf en is bovendien partner van Telecom China.

Het nettoresultaat van Draka kwam vorig jaar uit op 96,7 miljoen euro (213,1 miljoen gulden). Rekening houdend met een winststijging van 20 procent, zal de kabelfabrikant over dit jaar een winst behalen van 116 miljoen euro (255,2 miljoen gulden).

Verkocht

Draka zal zijn 50-procentsbelang in het Portugese bedrijf ICB afstoten. Het belang is verkocht aan de enige andere aandeelhouder, J. da Cunha Barros. “De verkoop in contanten is op basis van de boekwaarde en heeft geen invloed op de winstverwachting”, aldus het bestuur van Draka. ICB houdt zich bezig met de productie en verkoop van energiekabel, laagspanningskabel en glasvezel. Draka zal de leveranties van glasvezel aan ICB overigens wel continueren.

Door de voortvarende groei van de onderneming heeft Draka besloten de top van de organisatie te versterken. De drie pijlers – laagspanningskabel, klantspecifieke kabel en telecommunicatiekabel – krijgen een eigen directeur.

Reageer op dit artikel