nieuws

In formatie

bouwbreed Premium

Acht afwerkmachines hebben op vliegbasis Twenthe de laatste, 4 centimeter dikke deklaag van de start- en landingsbaan aangebracht. Over een breedte van 45 en een lengte van 2500 meter is binnen de geplande dertien uur 10.000 ton asfalt aangebracht. De reserve-afwerkmachines hoefden niet in actie te komen. Op twee lekke banden van vrachtwagens na, liet de techniek de asfalteerders niet in de steek. Het asfalt kwam op 140 trailers vanuit de vier asfaltcentrales Harderwijk, Hasselt, Nijkerk en Hengelo naar de vliegbasis.

Op 19 juli zal de gereconstrueerde start- en landingsbaan weer door de F-16’s in gebruik worden genomen. Koop Tjuchem BV voerde het werk uit in opdracht van het ministerie van Defensie. De levensduur van de baan is geschat op vijftien jaar.

Reageer op dit artikel