nieuws

Importeur Ro-Ad verdeelt nieuwe Taiwanese vorkheffers

bouwbreed Premium

Ro-Ad brengt dezer dagen de vorkheftrucks van Artison op de Nederlandse markt. Deze fabrikant uit Taiwan bouwt bij elkaar 22 typen vorkheffers tussen 1,5 en 5 ton. Eerder leverde de importeur heftrucks van het eveneens Taiwanese Yang.

Het programma elektrisch aangedreven heftrucks bestaat momenteel uit vierwielige 1,5 en 1,8 tonners. Volgens de importeur uit Barneveld komen daar binnenkort driewielige varianten van 1,5 en 1,8 ton bij. Volgend jaar levert de fabrikant de eerste reeks elektroheftrucks van 2 en 2,5 ton. De gebruikte motoren komen van GE. Artison bouwt acht modellen die diesel, benzine of gas verstoken.

De kleine en middelgrote modellen van 1,5, 1,8, 2, 2,5, 3 en 3,5 ton halen hun vermogen uit een dieselmotor van Isuzu. De grotere modellen van 4, 4,5 5,5 ton werken met een dieselmotor van Perkins. De LPG-modellen, in dezelfd capaciteitsklassen als de dieselversies, draaien zonder uitzondering met motoren van Nissan.

Yang

In de afgelopen jaren verkocht Ro-Ad een ruime duizend vorkheffers van Yang. De fabrikant begon op een zeker moment evenwel slordig te leveren, liet de prijzen sterk stijgen en bleef uit met reserveonderdelen. Dat deed een aantal Europese wederverkopers ertoe besluiten geen zaken meer te doen met Yang. Ro-Ad benadrukt dat de reserveonderdelen van Artison ook voor de vorkheffers van Yang kunnen worden gebruikt. De importeur blijft het materieel van deze fabrikant onderhouden.

Reageer op dit artikel