nieuws

HBG zonder logo’s

bouwbreed

Even schrikken was het wel voor de HBG’ers die werkzaam zijn op het hoofdkantoor in Rijswijk: geen logo’s meer op de dakrand van het pand. Wat heeft dat te betekenen? Zwicht de directie nu toch voor de avances van concurrerende bouw- en baggerbedrijven? Legt het bestuur zijn hoofd in de schoot na het vernietigende oordeel van de Ondernemingskamer?

Neen, maakt een woordvoerder aan alle speculaties een einde. De logo’s zijn aan een opfrisbeurt toe, net als de zes meter hoge dakrand overigens.

Binnen enkele weken worden de nieuwe beeldmerken verwacht. Zelfde kleur, zelfde afmetingen, alleen nieuwere versies van de huidige blikvangers.

De vraag blijft of bouwbedrijf er niet verstandig aan doet om nog even te wachten met plaatsing. Eind augustus, begin september worden immers de resultaten van het enquêteonderzoek naar mogelijk wanbeleid bij HBG verwacht. In het voor ‘Rijswijk’ meest sombere geval barst de baggeroorlog dan weer in alle hevigheid los en krijgen onder meer Boskalis en Heijmans weer kans om HBG of delen ervan in te lijven. In dat geval siert straks een heel ander logo de gevels van Neerlands grootste bouw- en baggerconcern.

Reageer op dit artikel