nieuws

Havenwethouder boos over rapport CPB

bouwbreed

De Amsterdamse havenwethouder G. Dales is boos over een rapport dat het Centraal Planbureau (CPB) over de bouw van een nieuwe zeesluis heeft gemaakt. “Het CPB concludeert dat de baten de investering van 1,2 tot 1,5 miljard gulden niet waard zijn. Maar het is een slecht stuk dat aan alle kanten rammelt”, zegt de wethouder.

Volgens Dales druist de conclusie van het CPB over de nieuwe zeesluis in tegen een studie van Rijkswaterstaat die in december 2000 verscheen. Daaruit bleek dat een nieuwe grote zeesluis bij IJmuiden rendement voor de nationale economie oplevert. Bij uitblijven van een nieuwe sluis zou bedrijvigheid weglekken naar het buitenland.

“Ik heb die analyse door drie onafhankelijke economen laten nakijken en die kwamen tot het oordeel dat het in orde was.”

Reageer op dit artikel