nieuws

Fries waterproject wint eerste prijs

bouwbreed

Het Friese waterproject Water City International is als beste uit 45 projecten gekozen op de Interreg-conferentie in het Deense Aalborg. Het project, dat vier jaar geleden is opgestart, moet de waterkwaliteit in de grachten van de Friese hoofdstad verbeteren. Daartoe worden de grachten uitgebaggerd en recreatieve voorzieningen aangelegd.

Het eerste geld is al binnen. In het kader van Interreg IIIb is een subsidie van 2 miljoen gulden toegezegd. Daarnaast verwacht projectleider Van Meerendonk ook geld van VROM, de waterschappen en Nuon Water.

Naast Leeuwarden zitten ook het Duitse Emden, het Engelse Norwich en het Zweedse Göteborg in Water City International. De Duitse partner is van plan een museumhaven met historische schepen te realiseren. Norwich wil een waterbus voor transport van mensen, terwijl Göteborg net als de Friese hoofdstad de waterkwaliteit in het centrum wil verbeteren.

Reageer op dit artikel