nieuws

Flevoland komt met plan voor turborotonde

bouwbreed

Het college van GS van de provincie Flevoland heeft plannen gepresenteerd voor de aanleg van een turborotonde op het kruispunt Ganzenweg-Zeewolderdijk in de doorgaande route tussen Lelystad en Harderwijk. Reconstructie van het kruispunt is nodig om de verwachte verkeerstoename het hoofd te kunnen bieden.

Een turborotonde heeft een grotere capaciteit dan een gewone rotonde, omdat de rijbanen gescheiden zijn. Daardoor zijn er minder ‘conflicten’ tussen de verschillenden richtingen. Bovendien is een turborotonde veiliger en is de verkeersafwikkeling gunstiger dan wanneer de kruising tegen hoge kosten wordt aangepast met een verkeersregelinstallatie, stelt het college.

De kosten voor de aanleg zijn begroot op 4,6 miljoen gulden. De provincie neemt hiervan het grootste deel voor haar rekening. Het Rijk draagt naar verwachting acht ton bij.

De commissie Water, Milieu, Verkeer en Vervoer is al akkoord gegaan met het plan. Geeft ook Provinciale Staten groen licht, dan starten de werkzaamheden dit najaar.

Uiterlijk 1 november 2002 is de rotonde klaar. Dat moet, omdat dan het aquaduct Veluwemeer voor het verkeer wordt opengesteld. De rotonde sluit daar direct op aan.

Reageer op dit artikel