nieuws

Collé vertegenwoordigt Kramer

bouwbreed

Collé Machinehandel in Sittard treedt op als exclusieve vertegenwoordiger van de wielladers en graaflaadcombinaties van het Duitse Kramer.

Tot nog toe vertegenwoordigde ook Troost Bouwmachines in Numansdorp dit merk. Troost bediende het westen van het land en Collé het zuiden en oosten. Het bedrijf in Numansdorp vertegenwoordigt ook Case. Dat merk is eveneens met kleine wielladers op de markt gekomen. In overleg met Troost is Collé de exclusieve Nederlandse importeur van Kramer geworden. Het bedrijf uit Sittard vertegenwoordigt ook exclusief de gronddumpers en mini-/midigravers van het Oostenrijkse fabrikaat Neuson. Voor beide merken zoekt Collé wederverkopers.

Kramer uit Ueberlingen en Neuson uit Linz fuseerden in november vorig jaar tot Neuson Kramer Baumaschinen AG. Beiden zijn actief in het marktsegment van de compacte grondverzetters. Het Oostenrijks/Duitse bedrijf telt ruim 900 medewerkers en vervaardigt jaarlijks zo’n 7000 bouwmachines. Neuson Kramer hoopt dat aantal binnen twee jaar, mede door een vergaande geautomatiseerde werkvoorbereiding, te kunnen opvoeren tot 10.000 exemplaren. De gezamenlijke omzet beliep in 1999 om en nabij 506 miljoen gulden. Beide merken blijven overeind zoals ook beide vestigingsplaatsen behouden blijven. Het concern zegt in de komende tijd vooral de Noord-Amerikaanse markt te willen bewerken, via het Amerikaanse partnerbedrijf Gehl; een fabrikant van compact materieel die de merknamen Gehl en Mustang voert. Neuson nam eerder dit jaar een aandeel van 5,7 procent in Gehl om het voor een vijandige overname te behoeden.

Reageer op dit artikel