nieuws

Campagne tegen Cowboy-bouwers

bouwbreed Premium

Brian Wilson, de Britse staatssecretaris voor bouwzaken heeft in Birmingham het startsein gegeven voor een grote campagne tegen cowboy-bouwers. De belangstelling voor het certificatiesysteem valt echter tegen.

Het ministerie hoopte een dag later honderden goedgekeurde bouwers te kunnen presenteren, maar het werden er enkele tientallen. Het ministerie beoogt cowboys, waarover jaarlijks 100.00 klachten binnenkomen, te weren door bonafide bouwers een kwaliteitszegel te geven. Huizenbezitters kunnen een goedgekeurde bouwer vinden via een telefonische helplijn of een speciale website. De procedure om zo’n certificaat te behalen is echter lang en ingewikkeld, reden voor veel bedrijven om er maar niet aan te beginnen, ondanks de1100 gulden korting van het ministerie. De klachten over de cowboys gaan vooral over verkeerd of onvolledig uitgevoerde werkzaamheden of te hoge rekeningen. De klachten worden vaak op tv behandeld waardoor de bouw een deuk in het imago oploopt.

Reageer op dit artikel