nieuws

Brand in installatieruimte oorzaak stroomuitval in tunnel

bouwbreed

Brand in een afgesloten installatieruimte in de Schipholtunnel was woensdag de oorzaak van het uitvallen van de elektriciteit, waardoor de voeding voor de treinenloop werd afgesneden. Passagiers hebben twee uur in de wagons vastgezeten.

Het vuur werd binnen enkele seconden geblust. J. Knopper van de brandweer Haarlemmermeer: “Er was enige rookontwikkeling. Waarschijnlijk is sprake geweest van kortsluiting in het hoogspanningsgedeelte. De exacte oorzaak wordt nog onderzocht.”

De standaardprocedure is dat de brandweer hoogspanningsruimtes niet mag betreden zolang de stroom nog niet door een bevoegde is uitgeschakeld. De brandweer is onder geen beding bevoegd dit risico nemen.

Nadat de treinenloop stil kwam te liggen, viel uiteindelijk ook nog de noodverlichting uit. De tl-verlichting in de tunnel bleef echter aan. NS-woordvoerder Wind: “Er was absoluut geen paniek onder de passagiers. Zij werden uiteindelijk door hulpverleners uit hun positie bevrijd.”

Reageer op dit artikel