nieuws

Basketbalveld op dak Haags schoolcomplex

bouwbreed

Basketballen op een meter of vijftien hoogte met uitzicht over Den Haag en omgeving. Dat is binnenkort mogelijk op een nieuw schoolcomplex in de Vinex-wijk Wateringse Veld.

Volgens de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld heeft Den Haag een landelijke primeur met het bijzondere basketbalveld. Het met doorzichtig hekwerk omgeven basketbalveld is aangelegd op het dak van een speeltoren. Onder het veld bevinden zich naast een gymnastiekzaal ook speellokalen. Het speelveld in de openlucht is, ook buiten de openingstijden van de school, toegankelijk via een trap langs de zijkant van het gebouw.

Het basketbalveld is het meest opvallende element aan openbare basisschool De Vijvers, de grootste basisschool van Den Haag. Komend schooljaar opent het gebouw haar deuren voor 28 groepen scholieren. Volgens directeur D. van der Harst van de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld zijn met de gemeente afspraken gemaakt over het toezicht op het basketbalveld. Ook buiten de openingstijden van de school wordt er regelmatig gesurveilleerd.

Voorlopig is het basketbalveld overigens nog niet vrij toegankelijk omdat er nog volop wordt gewerkt aan het schoolgebouw en de speelpleinen. Het schoolplein aan de voorzijde wordt volgens de bouwers een, ‘waar paradijs voor skaters’ met een golvende asfaltlaag.

Het complex is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Marlies Rohmer.

Reageer op dit artikel