nieuws

Alternatief plan voor omlegging van A9

bouwbreed

Een kostenbesparing van 160 miljoen gulden en een verbetering van de leefbaarheid in Badhoevedorp. Dat zijn kenmerken van een plan voor de omlegging van de A9 rond Badhoevedorp. Het plan werd gemaakt door Bohemen bv in samenwerking met de gemeente Badhoevedorp.

“Het plan omvat een concreet en uitgewerkt alternatief voor de benuttingsplannen die de minister voorbereidt voor het wegtracé door Badhoevedorp”, aldus de toelichting van Bohemen. Het plan voorziet in een zuidelijke omlegging van de A9 met een nieuwe aansluiting op de A4 ten zuiden van het tegenwoordige knooppunt Badhoevedorp.

Inmiddels is het ontwerp aangeboden aan minister Netelenbos. Half september maakt zij bekend of het alternatief beter is dan het oorspronkelijke plan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels