nieuws

Afbouwsector met één administratiekantoor

bouwbreed

De afbouwsector krijgt één gezamenlijk administratiekantoor. Dat hebben werkgevers en werknemers besloten. Het kantoor wordt gevestigd in Rijswijk en gaat de bedrijfstakeigen cao-regelingen uitvoeren.

Vanaf volgend jaar moet het administratiekantoor, waarvoor nog een naam wordt gezocht, operationeel zijn. De nieuwe organisatie neemt de uitvoering van de cao-regelingen, waaronder pensioenen, vakantierechten en scholing, over van de SFB-Groep en SFS-Pensioenen en Verzekeringen.

In totaal zal het kantoor de dienstverlening verzorgen van 45.000 werknemers en 3500 zelfstandigen. Zij zijn werkzaam bij 5.700 schilders-, afwerkings-, glaszet-, stukadoors-, afbouw-, plafond-, wandmontage- en vloerenbedrijven.

De organisatie gaat weliswaar deel uit maken van de SFB-Groep, maar de feitelijke zeggenschap berust bij de sociale partners.

Reageer op dit artikel