nieuws

Aannemerij vaart wel bij Rokramix

bouwbreed

De Rouwmaat Groep uit Groenlo, Krabbe Beton uit Weerselo en Sesam uit Enschede zijn gefuseerd en gaan officieel vanaf 13 augustus op in de holding Rokramix. Elke werkmaatschappij krijgt eenderde van de aandelen. Volgens de nieuwe directeur Th. Peren levert de fusie een economisch maar bovenal logistiek voordeel op voor de aannemerij.

Peren: “Professionele aannemers hebben er een hekel aan om in geval van calamiteiten van één betoncentrale afhankelijk te zijn. Wij kunnen straks vanuit drie centrales de afnemer bedienen. Een continue levering van beton is nu gewaarborgd.”

De betoncentrales van de drie partijen blijven allemaal operationeel. Tijdens de fusiebesprekingen was Sesam al bezig met de bouw van een nieuwe geavanceerde centrale, waarin zeker negen à tien soorten grondstoffen kunnen worden gemengd. Momenteel draait de centrale proef; na de bouwvak zal de installatie in bedrijf gaan. De nieuwe productie-eenheid aan de Kanaalstraat in Enschede, de locatie waar ook het hoofdkantoor komt, levert extra werkgelegenheid op voor circa tien mensen.

Bij Rokramix werken straks ongeveer dertig personeelsleden. Er wordt geïnvesteerd in vijf nieuwe betonmixers, zodat de totale investering in de nieuwe betoncentrale uitkomt op zeven miljoen gulden.

Voordeel

Sesam werd vorig jaar bij de fusie betrokken. Dit bedrijf herbergt overslagcapaciteit in de Enschedese haven. Het voordeel van Krabbe Beton is dat het de Twentse aannemersmarkt op haar duimpje kent. Rouwmaat Groep is vooral sterk in het transport. Zij deden al langer zaken met elkaar. “Bij grote leveringen of calamiteiten werkten we samen”, zegt directeur G. Krabbe van Krabbe Beton. “Het komt regelmatig voor dat 500 à 600 kuub nodig is voor een bedrijfsvloer. Dan werden de grondstoffen voor de afdekvloer vanuit twee centrales geleverd.”

Grote orders

“Grote orders lopen we mis als we afzonderlijk zouden opereren. Dan heb ik het over een continue stort van 1000 kuub voor een bedrijfsvloer. We kunnen straks 150.000 à 200.000 kuub beton per jaar leveren, dat is een verdubbeling van de afzet die Rouwmaat Groep en Krabbe Beton apart hadden”, aldus Peren.

Rokramix gaat de Twentse markt bewerken. “Ons rayon spitst zich toe op de regio Enschede, Hengelo en Almelo. We verwachten dat er in Twente in de toekomst veel gebouwd gaat worden.” Rokramix wordt een belangrijke concurrent van de Betoncentrale Twente.

Reageer op dit artikel