nieuws

Zwolse ‘Peperbus’ verboden terrein

bouwbreed

De Peperbus in Zwolle is vrijdag met onmiddellijke ingang gesloten voor publiek. In de klankgaten van de befaamde Zwolse toren zijn losliggende stukken natuursteen aangetroffen die naar beneden kunnen vallen, zo bevestigt een gemeentewoordvoerder.

Rond de toren worden hekken geplaatst om bezoekers op afstand te houden. Omwonenden zijn vrijdagmiddag ingelicht over de situatie.

De losliggende stukken natuursteen zijn aangetroffen tijdens een onderzoek naar de bouwkundige staat van de toren. Het is al enige tijd bekend dat het bouwwerk toe is aan een grote opknapbeurt. Vooruitlopend op de uitkomsten heeft onderzoeker ing. E. de Vaal het gemeentebestuur vrijdagochtend ingelicht over de huidige situatie. Hij heeft geadviseerd de toren te sluiten.

De kenmerkende toren van 75 meter hoog behoort tot de Onze Lieve Vrouwebasiliek in het centrum van Zwolle. Het kerkbestuur van de katholieke parochie is gevraagd bezoekers van de diensten via een zij-ingang de kerk te laten binnengaan. Burgemeester en wethouders beraden zich op verdere maatregelen.

Reageer op dit artikel