nieuws

Winddeskundigen bijeen in Eindhoven

bouwbreed Premium

Wat zijn de krachten van de wind op gebouwen, schoorstenen en bruggen? Construeren we veilig genoeg? Wat voor hinder ondervinden voetgangers, fietsers en auto’s van de wind? Hoe kan de Afrikaanse boer voorkomen dat de wind erosie veroorzaakt en zijn gewassen beschadigt?

Op dit soort vragen hopen honderden winddeskundigen begin volgende maand een antwoord te vinden tijdens een internationaal congres op de TU Eindhoven. De European & African Conference on Wind Engineering vindt om de vier jaar plaats. Eerder vond het congres plaats in Engeland en Italië.

De deelnemers praten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van windtechnolgie. Ze buigen zich ook over de mogelijkheden wind te gebruiken voor het opwekken van energie. De bijeenkomst vindt plaats van 2 tot en met 6 juli. De deelnemers komen uit Europese en Afrikaanse landen.

Reageer op dit artikel