nieuws

Universiteit investeert in bouw op campus

bouwbreed Premium

De Universiteit Twente investeert 390 miljoen gulden in nieuwbouw en infrastructuur op de campus. De oppervlakte aan onderwijs- en onderzoeksgebouwen neemt met de helft toe. Er worden enkele honderden studentenwoningen gebouwd.

Daarnaast komen er nieuwe fiets- en wandelpaden. De auto wordt van de campus geweerd. Via een ringweg kan de automobilist het terrein bereiken.

Onderdeel van het plan vormt een technologiepark van 80 hectare. Dit wordt een bedrijventerrein voor ondernemingen op het gebied van ICT en andere technologieën.

Renovatie van de uit jaren zestig stammende onderwijsgebouwen was niet rendabel. Dankzij nieuwbouw heeft de UT de gelegenheid om de ruimten flexibel en efficiënt in te delen. Dat is een manco in vele van de onderwijsgebouwen op de campus. Architect Jan Hoogstad houdt zich met het project bezig.

De universiteit moet 290 miljoen gulden lenen om de financiering rond te krijgen.

Reageer op dit artikel