nieuws

Stad Groningen krijgt regionale gevangenis

bouwbreed Premium

Groningen krijgt een nieuw Huis van Bewaring. Deze vervangt de Huizen van Bewaring in Groningen en Leeuwarden. De nieuwe instelling krijgt 192 cellen. Dat heeft de ondernemingsraad van het Groningse Huis van Bewaring te horen gekregen van de Rijksgebouwendienst.

Dat het noorden een nieuw Huis van Bewaring zou krijgen was al bekend, maar het was nog onduidelijk waar.

Volgens voorzitter Van Kruchten van de ondernemingsraad levert de nieuwe instelling straks werk op voor tweehonderd mensen. Nu werken in Groningen en Leeuwarden in totaal 250 mensen bij de Huizen van Bewaring. Van Kruchten is niet bang dat het verlies van vijftig arbeidsplaatsen leidt tot gedwongen ontslagen, omdat de fusie pas in 2004 haar beslag krijgt.

Reageer op dit artikel