nieuws

Rodamco koopt uitverkoopcentrum

bouwbreed

Rodamco Retail Nederland koopt winkelcentrum de Batavia Stad Outlet Shopping in Lelystad. Het beleggingsfonds heeft daarover een akkoord bereikt met ontwikkelaars Stable International en Foruminvest.

Het factory outlet centre, volgens Rodamco het eerste in Nederland, gaat op 27 juli open. In het winkelcentrum worden merkartikelen uit overtollige voorraden en retourzendingen met kortingen direct aan het publiek verkocht.

Het centrum in Lelystad heeft een winkeloppervlak van 13.600 vierkante meter en 1500 parkeerplaatsen.

De eerste investering komt uit op circa 48 miljoen euro (106 miljoen gulden), waarmee het netto aanvangsrendement uitkomt op 7,7 procent van de basishuur. Die vaststelling van de huur is volgens Rodamco bij een outlet veelal gebaseerd op de te realiseren omzet.

Reageer op dit artikel