nieuws

Remkes wil nalatige verhuurders straffen

bouwbreed

Staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting wil verhuurders die stelselmatig afspraken met huurders schenden, verbieden de huur van woningen te verhogen. De uit 1998 daterende wet die het overleg tussen huurders en verhuurders regelt, moet daarvoor worden aangepast.

Remkes zei, in reactie op een onderzoek van de Nederlandse Woonbond, dat de wet niet voldoet. Die verplicht weliswaar overleg tussen verhuurders en huurders over zaken als huurcontracten, onderhoud en beheer, toewijzingsbeleid, servicekosten, sloop en verkoop, maar sancties tegen verhuurders die in gebreke blijven zijn nauwelijks mogelijk. Remkes: “De wet moet op dit punt worden gerepareerd.” Hij denkt erover de jaarlijkse verhoging te verbieden voor nalatige verhuurders.

Reageer op dit artikel