nieuws

Reconstructie Vaanplein

bouwbreed

Ten noorden van de A15 werkt Rijkswaterstaat aan de reconstructie van verkeersknooppunt Vaanplein. De werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van de Betuweroute die langs de A15 komt te liggen. Rijkswaterstaat heeft in samenwerking met NS RIB ( Nederlandse Spoorwegen Railinfrabeheer) een oplossing gevonden om het spoor op maaiveldniveau te kunnen aanleggen. Hierdoor blijven de A15 en A29 onveranderd. Wél worden ten behoeve van een aantal in- en uitvoegers viaducten aangelegd. Voor de laatste uitvoeger van de A15 naar de A 29 komt een fly-over. De fly-over en de viaducten krijgen hetzelfde type pijlers als het nabijgelegen knooppunt Ridderster. In 2003 worden de werkzaamheden opgeleverd.

Met de gehele aanpassing is een miljard gulden gemoeid.

Reageer op dit artikel