nieuws

Platohout op de tocht na faillissement

bouwbreed Premium

De productie van Platohout staat op de tocht nu de fabrikant, Plato Holland Production in Arnhem, failliet is verklaard. Het faillissement betekent dat er voorlopig geen Platohout meer is te krijgen. Of het faillissement het definitieve einde van Platohout in Nederland betekent, is nog niet zeker. Bij het bedrijf werkten 35 mensen.

De eerste partijen Platohout kwamen in augustus vorig jaar op de markt en werden met name gebruikt in de bouwsector. Het product werd ontwikkeld door CR&Do in Wageningen. Dit bedrijf bedacht een kook-, droog- en bakproces waarin verschillende soorten hout worden veredeld tot een nieuwe houtsoort met een verbeterde duurzaamheid,het zogeheten Platohout. De afzet was vooral gericht op de bouwsector, maar ook in de tuinsector en de gww-sector werd het hout gebruikt.

Curator E, Looijen denkt dat de fabriek te vroeg is gestart met de commerciële productie. “Platohout heeft voldoende marktpotentie, maar had moeite de beloofde specificaties van het houtproduct waar te maken. Het bedrijf kampte met kinderziektes zoals noesten in het hout en delaminatie. Dat maakte de productie duur.” Enkele aandeelhouders onderzoeken momenteel de mogelijkheden van een doorstart. Daarnaast zijn er enige geïnteresseerde externe financiers.

Reageer op dit artikel