nieuws

‘Ook nieuw station Hillegersberg’

bouwbreed Premium

Rotterdam wil voor de nieuwe spoorverbinding met Den Haag, Randstadrail, onder andere een nieuw station in Hillegersberg. In de regio Rotterdam komt ook een nieuw station in Berkel en Rodenrijs.

Dat blijkt uit het voorlopig ontwerp voor de nieuwe verbinding dat burgemeester en wethouders van Rotterdam hebben vastgesteld.

Het nieuwe station in Hillegersberg komt bij de Melanchtonweg. Dat station komt in de plaats van het huidige station Kleiweg, dat minder gunstig ligt ten opzichte van andere openbaarvervoerverbindingen.

Al eerder werd bekend dat er bij de Statenweg (centrum) een nieuw station zou komen. Het college kiest er nu voor de ingang daarvan grotendeels onder de grond te leggen. Er komt geen parkeergarage bovenop. Ook het metrostation onder het Centraal Station wordt uitgebreid zodat metro- en Randstadrailvoertuigen er veelvuldig kunnen komen.

De plannen, inclusief een geboorde tunnel, passen binnen de eerder vastgestelde financiering van (voor Rotterdam) 765 miljoen gulden.

Binnenkort gaat het voorlopig ontwerp naar de gemeenteraad. Rotterdam en Den Haag hopen dat minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) nog dit jaar met een definitieve beschikking komt. De bouw van Randstadrail zou dan in 2002 kunnen beginnen en eind 2006 af kunnen zijn. In totaal kost de bouw van Randstadrail 1,8 miljard gulden.

Reageer op dit artikel