nieuws

Meldpunt ongewenst verhuurgedrag

bouwbreed

Amsterdamse huurders die door hun huisbaas lastig worden gevallen, kunnen voortaan terecht bij een speciaal voor huurders opgezet meldpunt. Amsterdams wethouder Stadig van volkshuisvesting heeft gisteren in de hoofdstad het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag geopend.

Huurteams maakten begin vorig jaar al melding van huurders die op ontoelaatbare wijze onder druk worden gezet.

Naast te hoge huurprijzen en onderhoudsklachten krijgen veel huurders te maken met ontduikingsconstructies in huurcontracten en verhuurders die wet- en regelgeving met voeten treden. Verhuurders blijken zich tevens zeer regelmatig niet te houden aan de gangbare normen van fatsoen.

Volgens Stadig behoort het tot de taak van de gemeente zich in te zetten om excessen op verhuurgebied aan te pakken. Amsterdam is de eerste stad met een dergelijke voorziening. De wethouder vreest dat er veel gebruik van zal worden gemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels