nieuws

Koningin-moeder belaagd door spinnen

bouwbreed

Vlakbij het buitenverblijf van de Britse koningin-moeder bij Windsor Castle even buiten Londen zijn onbekende giftige spinnen gevonden. Monteurs van de Britse telefoonmaatschappij vonden de dieren tijdens werkzaamheden bij Royal Lodge, zo meldde The Times gisteren.

De rood-zwarte beesten hebben poten van een centimeter of tien en sterke kaken waarmee ze een gemene beet zouden kunnen uitdelen, aldus de monteurs die na hun ontdekking meteen een entomoloog (insectenkenner) inschakelden. “Ze waren zo groot en agressief dat geen van onze monteurs in de buurt wilde komen”, aldus een gezondheids- en veiligheidsdeskundige van British Telecom. “We hebben de werkzaamheden gestaakt totdat duidelijk is wat het precies zijn.” De ingeschakelde entomoloog stelde vast dat de spinnen inderdaad giftig zijn. “Het is een zeer opwindende vondst omdat het waarschijnlijk een nieuwe soort betreft of een soort waarvan we dachten dat deze al duizenden jaren uitgestorven was.”

Reageer op dit artikel