nieuws

KFN en HQ samen in business centers

bouwbreed

Kantoren Fonds Nederland (KFN) gaat nauw samenwerken met het Amerikaanse HQ Global Workplaces, de grootste aanbieder van flexibele kantoorruimte met wereldwijd meer dan vijfhonderd vestigingen en 14.000 klanten. Er komt een joint venture voor de exploitatie van business centers. Doel is er in Nederland de komende jaren tien tot vijftien te openen.

KFN laat weten zeer ingenomen te zijn met de samenwerking. De onderneming heeft momenteel in Nederland zo’n 580.000 vierkante meter kantoor in exploitatie en was al enige tijd op zoek naar verbreding van de activiteiten. HQ is gespecialiseerd in de exploitatie van hoogwaardige business centra waar bedrijven tijdelijke kantoor- of vergaderruimte kunnen huren.

Het eerste dat de nieuwe joint venture gaat exploiteren, staat in Hoofddorp vlakbij het NS-station. Het centrum, dat al in gebruik is genomen, maakt deel uit van het zogenoemde Southpoint-complex en heeft een omvang van 3000 vierkante meter. KFN en HQ zijn in vergevorderde onderhandelingen over twee vestigingen in Amsterdam, die binnen anderhalf jaar operationeel moeten zijn.

Reageer op dit artikel