nieuws

Kast Holland Koeling behandelt lucht binnen

bouwbreed

Holland Koeling stelt onder de productnaam Clima Profil CV-A luchtbehandelingskasten voor binnen voor. De serie omvat tien bouwgrootten en ruim duizend functiecombinaties voor capaciteiten van 2000 tot 140.000 kubieke meter per uur.

De serie integreert maximaal veertien functies: mengen en verdelen; voorfiltratie; nafiltratie; voor- danwel naverwarmen met cv-water of een elektrisch element; koelen met gekoeld water of via directe expansie; ventilatie; geluiddemping; bevochtiging; warmteterugwinning en veldapparatuur voor de regeling. Het basisframe is van gegalvaniseerd staal, de profielen zijn opgebouwd uit geanodiseerd aluminium. De sandwichpanelen zijn aan beide zijden voorzien van een alu/zink-coating.

Minerale wol isoleert warmte en geluid. De dikte van horizontale panelen is 70 millimeter, van verticale panelen 50 millimeter. Het warmtegeleidingscoëfficiënt is 1,07 W/m2K. De geluidsisolatie beloopt 36 dB volgens DIN 52210. De aanzuig- en uitblaasopeningen zijn voorzien van flexibele aansluitingen, die de overdracht van trillingen en geluid naar de kanalen voorkomen.

Voor warmteterugwinning uit de retourlucht levert Holland Koeling een twin coil voor een besparing van 40 tot 50 procent, een kruisstroomwisselaar voor 50 tot 70 procent en een warmtewiel voor 95 procent.

Holland Koeling, Nieuw-Vennep, telefoon (0252) 674070.

Reageer op dit artikel