nieuws

Huizenprijs Noorden stijgt niet meer

bouwbreed Premium

De huizenprijzen in Noord-Nederland hebben zich de afgelopen maand gestabiliseerd. Dit in navolging van de rest van het land. Dat hebben de Groningse en Drentse afdelingen van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bekendgemaakt. Vorige maand was nog sprake van een forse noordelijke stijging van de huizenprijzen, met gemiddeld maar liefst 12 procent, terwijl in de rest van het land al enige tijd een stabilisatie waarneembaar was.

Traditioneel zijn landelijke ontwikkelingen op de huizenmarkt met de nodige vertraging in het noorden merkbaar. Door de veelvuldig aanwezige ruimte, de geringere bevolkingsdichtheid en daardoor een veel groter en relatief goedkoop woningaanbod, ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Noord-Nederland nog steeds aanzienlijk lager dan elders in het land. De NVM verwacht dat met name in het segment van 4,5 tot 5 ton de prijzen zullen dalen als gevolg van het grote aanbod.

De zogeheten ‘starterswoningen’, waar in het noorden tussen de 2,5 en 3 ton voor moet worden betaald, blijven vanwege het relatief kleine aanbod voorlopig aan de dure kant.

Reageer op dit artikel