nieuws

Hilversum wil tunnel naar Media Park

bouwbreed Premium

B en W van Hilversum wil met een geboorde tunnel vanaf de A1 de bereikbaarheid van het Media Park en de stad verbeteren. Met het nieuwe voorstel wil het college een eventueel vertrek van mediabedrijven uit de gemeente voorkomen.

De ruim drie kilometer lange tunnel zal bij Witte Bergen vanaf de A1 direct bij het Media Park uitkomen. De geschatte kosten zijn rond de 400 miljoen gulden en kunnen onder meer door tolheffing worden terugverdiend.

Volgens wethouder J. Nagel (Leefbaar Hilversum) is het de hoogste tijd dat Hilversum een besluit neemt. “We zijn behoorlijk geschrokken van de heersende opvattingen onder de mediapartners”, aldus Nagel. “Er is een serieuze dreiging dat de media vanwege de slechte bereikbaarheid en het slechte klimaat vertrekken uit de stad. Het werd dan ook tijd dat we een duidelijk besluit namen.” De bereikbaarheid van Hilversum is al jaren een groot probleem en een belangrijk punt op de lokale politieke agenda. Eerder dit jaar viel het college na onenigheid over de aanleg van een busbaan. In Hilversum is ongeveer 30 procent van de werkgelegenheid afhankelijk van de mediabedrijven. De tunnel is volgens Nagel de meest duurzame oplossing, met de minste nadelen voor de natuur en het grootste draagvlak onder de bevolking.

Reageer op dit artikel