nieuws

Herstel Arke Stadion vóór nieuwe seizoen

bouwbreed Premium

Een brand heeft zondag een deel van de staalconstructie van het Arke Stadion in Enschede beschadigd. Volgens stadionmanager G. Tenniglo moet de dakconstructie over een lengte van vijftig meter helemaal worden vervangen.

Gisteren heeft het bouwconsortium dat drie jaar geleden het FC Twentestadion bouwde, een plan van aanpak opgesteld.

“Onder leiding van het Twentse bedrijf Voortman Staalbouw wordt zo snel mogelijk met de herbouw begonnen. De universele ijzeren wandplaten zijn uit voorraad leverbaar. De staalconstructie is een ander verhaal. Dat is maatwerk”, zegt Tenniglo.

Doordat de staalconstructie uit demontabele componenten bestaat, is het vrij eenvoudig de beschadigde delen van de rest los te koppelen. Volgens de woordvoerder zijn de herstelwerkzaamheden op tijd klaar en kan FC Twente bij de start van het nieuwe voetbalseizoen de eerste thuiswedstrijd gewoon in het Arke Stadion spelen.

Bij de brand, die vermoedelijk is ontstaan in een technische installatie, raakten alle 23 skyboxen zwaar beschadigd. De schade aan het stadion bedraagt zo’n 5 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel