nieuws

HBG bouwt Deens offshore platform

bouwbreed

HBG Steel Structures gaat 15 kilometer uit de kust van het Deense Esbjerg in de Noordzee een transformatorplatform voor een offshore windmolenpark bouwen. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 14 miljoen euro (30,8 miljoen gulden).

In september zal HBG beginnen met het heien van palen in de zeebodem. In april volgend jaar volgt de bouw van het platform. Op datzelfde moment begint de bouw van het windmolenpark, dat een vermogen krijgt van 150 megawatt.

De opgewekte elektriciteit wordt op het transformatorplatform omgezet van vijf keer 36 kilovolt naar 170 kilovolt en via onderzeese kabels naar een schakelstation op het land gebracht.

Het platform, dat op een onderbouw van drie palen gaat rusten, meet 30 bij 20 meter en weegt inclusief equipement, helikopterdek en service-units 1000 ton.

Reageer op dit artikel