nieuws

GTI, Imtech en Stork gaan samen opleiden

bouwbreed Premium

De noordelijke bedrijven van GTI, Imtech en Stork gaan gezamenlijk technisch personeel werven, opleiden en trainen. Daartoe hebben de drie installateurs met uitzendbureau DIT Interim Techniek het bedrijf Station opgericht.

De drie concerns, die op het vlak van installatietechniek in de dagelijkse praktijk met elkaar concurreren, slaan de handen ineen om de scholingsmogelijkheden in de branche duidelijker te kunnen profileren. De installatiesector kampt al enige tijd met een afnemende instroom in het technisch onderwijs en een toenemende uitstroom naar aanverwante branches.

“De partners verwachten door de opzet van Station de focus op de mogelijkheden voor een loopbaan in de installatiebranche aanzienlijk te verbeteren en aan technische, flexibele medewerkers de kans te bieden meer en bredere ervaring op te doen, kennis te vergaren en zichzelf verder te ontplooien”, laten de initiatiefnemers in een gezamenlijk persbericht weten.

Het samenwerkingsverband is ook in het leven geroepen om “bij een wisselend werkaanbod de voortgang van het opleidingstraject en het daaraan onlosmakelijk verbonden zijn van het opdoen van de juiste praktijkervaring te garanderen.”

Schoolverlaters

Station wordt gevestigd in Groningen en gaat zich voornamelijk richten op schoolverlaters. Met de naam Station willen de bedrijven de associatie leggen met “een centraal station; een ontmoetingsplaats voor de technische reiziger”.

Vooralsnog zullen GTI, Stork en Imtech hun initiatief beperken tot de drie provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Bedrijfsleider R. Onswedder van Station sluit evenwel niet uit dat ook in andere landsdelen wordt samengewerkt. “Het concept zal eerst in het noorden worden uitgeprobeerd, maar de p&o-afdelingen van de drie concerns kijken met belangstelling toe.” Onswedder zegt dat geen afspraken zijn gemaakt over de aantallen nieuwe technici die Station moet voortbrengen. “Maar het zal zeker vakmensen opleveren.

Reageer op dit artikel