nieuws

Gevoerde schoorsteen voert rookgas cv-ketel af

bouwbreed

Ook als ze niet meer worden gebruikt, blijven schoorstenen vaak staan. Ubbink bedacht een oplossing waarmee zo’n schoorsteen rookgas van bijvoorbeeld een HR-ketel kan afvoeren. Het gaat om een flexibele afvoer uit kunststof met een Gastec QA-certificaat. Dit gesloten Roilux RA 120-systeem bestaat uit een aansluitleiding, een voering en een schoorsteenkap.

De aansluitleiding is een ‘concentrisch’ systeem met een diameter van 80 millimeter voor de rookgasafvoer en 125 millimeter voor de luchttoevoer. De flexibele schoorsteenvoering meet in doorsnede eveneens 80 millimeter en komt op rol met een flex-op-flex of flex-op-star koppeling. De kap komt overeen met de Rolux 4G HR-dakdoorvoer. Een overgangsconstructie zorgt voor aansluiting op de grespot. De rookgasafvoer weerstaat 120 graden Celsius en een korte piek van 140 graden. De chemische bestendigheid voorkomt aantasting door agressief condens. Kunststof afstandhouders centreren de buis in de schoorsteen. Om de halve meter zit een recht spie-eind. Door de spie aan één zijde in te zagen kan die rechtstreeks in een mof of een verlengbuis schuiven. Daardoor vervallen aansluitstukken voor de verbinding tussen een flexibele en een starre leiding.

Reageer op dit artikel