nieuws

Gesprekken Ballast en HBG in maart nog op dood spoor

bouwbreed Premium

De gesprekken tussen Ballast Nedam en HBG over de fusie tussen de baggerpoten zaten eind maart nog op dood spoor. Dit verklaart Ballast Nedam naar aanleiding van berichten in de media over handel met voorkennis van bestuursvoorzitter R. Kottman.

Hij kocht op 26 maart voor iets meer dan 15.000 gulden certificaten van aandelen Ballast Nedam. Op dat moment waren de gesprekken tussen HBG en zijn bedrijf al drie maanden aan de gang.

In een verklaring laat Ballast Nedam weten dat de aandelenkoop keurig conform de huisregels is geschiedt.

Die regels voldoen aan de eisen van de Stichting Toezicht Effectenverkeer. De aankoop vond ook plaats na de publicatie van de jaarcijfers op 8 maart, derhalve buiten een zogenoemde gesloten periode.

Het belangrijkste argument voor Ballast dat er geen sprake kan zijn van voorkennis bij Kottman, is wel dat de fusiebesprekingen op dat moment vastgelopen waren.

“Gesprekken vonden in die periode slechts plaats via de wederzijdse adviseurs en ook die gesprekken boden op dat moment geen uitzicht op het bereiken van overeenstemming”, aldus de verklaring die Ballast Nedam heeft uitgegeven.

Volgens insiders was de wens van Ballast Nedam om eenderde belang te krijgen in het fusiebedrijf de grootste belemmering.

Onder druk van het bod van Boskalis op de HAM en de aandeelhouders ging HBG daar uiteindelijk wel mee akkoord.

Reageer op dit artikel