nieuws

Er is maar één Euromast…

bouwbreed

In de voor Rotterdam zo kenmerkende Euromast werd gisteren, onder meer aan de hand van een maquette, de bouw van een 392 meter hoge toren toegelicht. Deze in de volksmond ‘nieuwe Euromast’ genoemd maakt deel uit van het Rotterdamse Masterplan Parkhaven. De toren wordt 300 meter hoog met daarop een 92 meter lange mast.

Het gaat totaal om de ontwikkeling van 219.000 vierkante meter. Het plan dat de bouw van kantoren en woningen omvat, is afkomstig van een door Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij BV en Merwede Group BV opgericht consortium. Laatst genoemde is onder meer eigenaar van de bestaande Euromast. De architect is Jerde Partnership International uit de Verenigde Staten. Andere betrokken partijen zijn Aronsohn/Cor Smit raadgevende ingenieurs, Thomas Consultants, LERA, AGV, HL Techniek en ERA Bouw. Met het totale plan is een investering gemoeid van 1,25 miljard gulden.

Reageer op dit artikel